Vargangripen dog på sjukhuset

En man som angripits av varg på väg hem från ett biobesök har efter 25 dagars intensivvård avlidit. Det meddelar den sovjetiska tidningen Nedelia.

När Anatolij Pustovit, till vardags lastbilsförare vid en kolchos i Sumskaija Oblast, var på väg hem från ett biobesök blev han plötsligt angripen av en varg. Rovdjuret, som vid en senare undersökning visade sig väga 56 kg, kom framhoppande ur ett buskage och slog Pustovit till marken.

En hård strid följde men Pustovit lyckades delvis värja sig och till sist strypa vargen. Vid det laget hade han dock ådragit sig mycket svåra bitskador i armar och händer samt i huvudet.

Pustovit fördes först till det lokala sjukhuset men man bestämde snart att han måste få mer kvalificerad vård på regionsjukhuset och flyttade honom dit.

Efter 25 dagar avled Anatolij Pustovit av sina skador, till stor sorg för de många människor som kämpat för att han skulle överleva.

 

Källor: Nedelia nr 49, N Samoilenko 1978. Varg, Michail Pavlov 1982. Wolves in Russia, Will N Graves 2007.

Bilden: Nedelias nuvarande hemsida, www.nedelya.az.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se