Vargar attackerade missonär och åt hundspann

En artikel  i Kanadensiska tidningen Anchorage Daily News berättar om hur missionären Everett Bachelder nätt och jämnt klarar sig ur en våldsam vargattack.

I Anchorage Daily News (ADN) den 26 januari 1950 kunde man under rubriken ”Ravenous Wolves Attack Missionary!” läsa om missionären Everett Bachelders problem med vargar under en slädfärd i Alaska.

Bachelder hade under en tid missionerat i området kring Nome i Alaska. Nu var han på väg med hundspann tvärs över de snötäckta vidderna. I packningen hade han förutom förnödenheter också gåvor till hemlösa barn och annat som skulle användas i verksamheten.

Det var när han hunnit till Sheep Mountain, beläget kring Mantanuska-floden som han plötsligt blev upphunnen och omringad av en flock vargar som forsade genom den djupa snön. ADN skriver:

”En missionär från Alaska avslöjade idag hur han skakad lyckades fly döden då hungriga vargar omringade hans hundspann under en genomfärd från Wasilla till Chitina. Hans hundar slukades och själv fick han nattetid tända lägereldar för att klara sig undan de brutala bestarna. ”

Enligt tidningen klarade sig Everett Bachelder och kunde fortsätta sin mission i delstaten. Han gjorde senare en hel del omskrivna gärningar, som när han skickade flaskpost med Guds budskap till ryssarna.

 

Källa: Artikel av Doug O’Harra på vetenskapssajten Far North Science, den 13 december 2007.

Bilden: Everett Bachelder på äldre dagar, fotograferad av New York Times den 21 december 1987.

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se