Vargflock vid skidanläggning, Sandviken

vargar vid kungsberget

Från fikarummet såg Thony Skogsberg och hans kollegor plötsligt en vargflock komma gående från skidbacken. Vargarna uppehöll sig i backen tillräckligt länge för att bli fotograferade.

Under fredagen dök en bild upp på sociala medier på tre vargar vid skidanläggningen i Kungsberget. Staketet vargarna passerar ger en fingervisning om deras storlek. Höjden på staketet är enligt uppgift 80-90 centimeter. Efter en tid nådde så bilden media i form av Arbetarbladet som också intervjuade Thony.

– De kom från backen och gick ner mot centrumhusen. Vi sprang ut för att fota dem och då rörde de sig uppåt i backen. Vi stod och tittade på dem länge och till sist vek de av västerut, berättar Thony Skogsberg, teknikchef på skidanläggningen.

Vargarna kom strax efter klockan 7 på morgonen och tre av dem fastnade på bild.

– Man blev ju väldigt förvånad. Men det var ju helt tyst här så det kanske var därför de kom ner, säger han.

De har aldrig sett några vargar i området förut, men enligt vad Länsstyrelsen berättade för honom efteråt, ska de fyra vargarna utgöra den yngre delen i en flock som rör sig i området.

Enligt uppgift är det samma vargflock som synts till i den lilla byn Lumsheden en dryg mil sydväst om Kungsberget. Där gick de genom samhället i slutet av mars i år. Enligt uppgiftslämnaren har de synts till flera gånger efter den händelsen.

 

Källa: http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.5800628-fyra-vargar-pa-kungsberget
Foto: Privat
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se