Vargmöte på förstubron, Dalarnas Län

Susanne Renström skulle gå ut med soporna på fredagskvällen. När hon öppnade dörren stod en varg på trappan.

Dalarnas Tidning rapporterar om en närkontakt med varg. Susanne Renström skulle gå ut med soporna på fredagskvällen och när hon öppnade dörren stod en varg på förstubron. Avståndet till vargen var någon meter.

– Jag skrek rakt ut, men den stod kvar och visade tänderna, så jag slängde igen dörren, berättar hon för tidningen.

Renström berättar att hon sett vargar flera gånger, sju gånger på två år men bara på håll. Att de kommer så när som intill huset tycker hon är otäckt med tanke på småbarnen i området.

Spåren efter vargens besök syns tydligt på förstutrappan och på tomten. Susanne misstänker att vargarna kanske använder en gammal jordkällare som finns på tomten som lya.

– De verkar röra sig här i ett stråk från sjön. Jag har inte haft något emot vargar, men den här gången blev jag riktigt rädd. Jag vågade inte gå ut och röka, och låg sömnlös hela natten, dessutom var min karl bortrest, berättar Susanne Renström.

När Renström skulle i väg på morgonen tog hon med sig en kastrull som hon bankade på medan hon gick till garaget.

Att vargar rör sig i området är välkänt. För två månadar sedan blev en ung ryttare förföljd av en vargflock några hundra meter från Susannes hus. Enligt länsstyrelsen fick flocken i området åtta valpar förra säsongen och ytterligare fyra senast.

Källa: http://www.dt.se/nyheter/falun/1.5425188-motte-varg-pa-forstubron

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se