Ytterligare två vargar skjutna under pågående angrepp, Dalarna

Rovdjursföreningen skriver på sin facebook-sida att två vargar skjutits under dagen. Vargarna uppges ha skjutits under pågående angrepp mot en jakthund.

I söndags då älgjakten påbörjades i Dalarna skedde vargangrepp mot två hundartvå olika platser i länet. Angreppen resulterade i att vargarna sköts och hundarna klarade sig. De efterföljande besiktningarna som gjorts av länsstyrelsen gav vid hand att det var frågan om korrekt nyttjande av paragraf 28.

Enligt Rovdjursföreningen har ytterligare två vargar skjutits i dag på förmiddagen mellan Lumsheden och Svärdsjö. Det rör sig enligt SRF om två hondjur varav det ena uppges vara alfahonan inom Korsåreviret. Vargarna skall ha skjutits för att undvika angrepp mot hund.

UPPDATERAD 17:26 – Vargarna attackerade en gråhund som nu är förd till veterinär. Det rör sig om två vargtikar – den ena bedömer besiktningsmannen är en äldre tik och den andra en yngre varg, säger Stig-Åke Svensson, miljövårdsdirektör vid länsstyrelsen i Dalarna till tidningen Jakt & Jägare.

 

Källa: https://www.facebook.com/Rovdjuren | http://www.jaktojagare.se/aktuellt/tva-vargar-till-skjutna-i-dalarna
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se