14 får döda och 2 saknade efter vargattack

Tio tackor och fyra lamm dödades i en vargattack natten till måndagen i Mullhyttan i Lekebergs kommun i Örebro län. Två får saknas fortfarande, berättar Nerikes Allehanda, NA.

Länsstyrelsens besiktningsman har konstaterat att det rör sig om en vargattack med efterföljande massaker som ett resultat.

– Vi har inte kunnat konstatera om det är fler än en varg. Det kan mycket väl ha varit bara en varg. Den har en benägenhet att triggas till jaktangrepp när den har kommit in bland många djur, säger länsstyrelsens rovdjursansvarige Fredrik Wilde till NA.

Fårhagen var inte utrustad med rovdjursstängsel. Teorin är att vargen tagit sig in i hagen via angränsande sjön Multen. Mullhyttan gränsar mot Hasselforsreviret. Simmande vargar var för inte så många år sedan ett mer eller mindre okänt fenomen men det framstår idag som ytterligare en försvårande aspekt av djurhållning och rovdjur.

 


Läs artikeln: 14 får döda i vargattack – Jakt & Jägare.

Läs om vargar som tagit sig in trots rovdjursstängsel: 14 får dödade trots godkänt rovdjursstängsel.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se