5-årig pojke dödad av varg, Irak

5-årig pojke dödad av varg, Irak

En 5-årig pojke i full färd med att plocka dadlar angreps och dödades av en varg i närheten av Hilla i centrala Irak rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Abbas Mohammad plockade dadlar tillsammans med fem äldre pojkar utanför Hilla i centrala Irak. Plötsligt angriper en varg Abbas som slås till marken av vargens kraftfulla attack. De övriga pojkarna flyr fältet medan den 5-åriga Abbas förtärs av vargen.

–Vargen attackerade pojken, siktade mot halsen, berättar ögonvittnet Kadum Mohammad som tillägger att det är första gången något liknande hänt i området.

Doktor Mohammad Jasem vid sjukhuset i Hilla bekräftar att de tagit emot pojkens kvarlevor. Jasem uppger att pojkens buk var helt uppsliten.

 

6 människor dödade 2012

Abbas Mohammad blir den sjätte människan, som vi fått rapport om, som dödats av vilda vargar under 2012. Dödsfallet på Kolmården utgör ytterligare en person men om man skall tro på vad den tillfrågade expertisen då sade i media om händelsen så kan inga liknelser göras med vilda vargar.

Källa: http://gulfnews.com/news/region/iraq/wolf-kills-iraqi-boy-5-in-palm-grove-1.1080485

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se