Riktlinjerna för vargjakt i Minnesota på gång

Detaljer för hur vargjakten framöver ska bedrivas i Minnesota kommer inom ett par veckor, meddelar MPR News.

En ny handlingsplan för viltvård och fiske i Minnesota röstades igenom förra torsdagen och har undertecknats av guvernör Mark Dayton.

Enligt den kan Department of Natural Resources, DNR, i Minnesota nu bestämma själva hur de vill förvalta viltstammarna, bland annat varg.

Restriktioner i dokumentet begränsar sig till att vargsäsongen ska löpa parallellt med den för klövdjur. Minnesotas ledning räknar med att ge ut runt 6 000 jaktlicenser och tillåta en kvot på 400 vargar totalt.

– Dessa siffror kan komma att ändras men vi kommer att berätta hur många jägare som bör finnas, hur stor avskjutningen ska vara och hur vi går tillväga när hela kvoten är fylld, säger Ed Boggess som är chef för vilt & fiske inom DNR.

Som rådgivande part vill han ha lokalbefolkningen men även indianerna inom staten, inte minst för att de sistnämnda ofta varit i opposition när det gäller vargjakt.

– Vi får höra oss för lite grann om hur lång säsongen ska vara, kanske dela den i en tidig och en sen period, avslutar Ed Boggess.

 

Läs om Wisconsins planerade avskjutningskvoter för varg.

 

 

 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se