Skolvargen sköts idag vid ett-tiden, Dalarnas Län

Den skolbesökande vargen i Söderbärke sköts redan efter en dag av utlyst skyddsjakt. Vargen sköts av Länsstyrelsens personal.

Som vi misstänkte skulle skyddsjakten på den skolbesökande vargen i Söderbärke inte ställa till med några besvär givet alla de observationer inom ett relativt litet område som skett den senaste tiden.

Idag vid ett-tiden sköts vargen, en hane om 45 kilo med en skada på ena frambenet, av Länsstyrelsens personal.

Ett tips hade kommit in om att den rörde sig nära ett hönshus. Vargen sköts på mycket nära håll och uppvisade inga tecken på rädsla för skytten.

Vargen skickas nu till Statens Veterinärmedicinska Anstalt för obduktion skriver Länsstyrelsen på sin hemsida.

UPPDATERAD 21:20 Misstankar har framkommit om att det inte är samma varg som besökt skolan i Vad som nu skjutits. Att den skjutna vargen var närgången och oskygg råder det dock inget tvivel om. Omständigheterna kring skadan på den skjutna vargen ger dock upphov till misstankar om att det är den vargen som det ansöktes om skyddsjakt på den 6 november. Läs mer om detta här.

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se