Rialavargar påfallande närgångna

rialavargar påfallande närgångna

Vargarna i Rialareviret utanför Stockholm, nya som gamla verkar inte rädda för människor. Tomtbesök och förföljande av människor på promenad med hundar har dokumenterats av Länsstyrelsen.

Länsstyrelsen i Stockholm har konstaterat att en ny varghona dykt upp i Rialareviret och att den förra alfahannen flyttat till Värmland. Nytillskottet i reviret verkar ha fått fart på vargarna som nu återigen börjat visa sig för de boende inom reviret. Det var inom Rialareviret som en kvinna med barnvagn och hund mötte två vargar i början av 2011. Det mötet slutade med att hunden dödades och åts upp av vargarna.

Alldeles nyligen skall en man på promenad tillsammans med sina hundar blivit förföljd av en varg. Förföljandet pågick i cirka fem minuter innan mannen vände om och gick mot vargen som då avvek skriver tidningen Jakt & Jägare. Spåren kvalitetssäkrades av länsstyrelsen.

En halvtimme innan dess hade en barnfamilj i området noterat två vargar inne på tomten. Tomtgrannen, som upptäckte de närgångna vargarna gick då ut och hämtade in barn och hundar medan rovdjuren såg på. Även denna händelse är kvalitetssäkrad av länsstyrelsen personal.

Läs om 35 händelser med särskilt närgångna vargar vi registrerat under 2012 i vår artikelserie ”Myter i vargdebatten”.

 

Källa: http://www.jaktojagare.se/notiser/nargangna-rialavargar
 

Comments are closed.

Stöd vårt arbete

Tycker du att vargfakta.se gör ett bra jobb? Stöd vårt arbete genom att fortsätta sprida informationen i denna databas.

Kort om vargfakta

Vargfakta publicerar analyser, nyheter och forskning om och kring rovdjur och dess interaktion med människan. Vi ser människan som en resurs för naturen och inte som en belastning.

Kontakt

Via mail på info@vargfakta.se